Corinthians 23-24 Home, Away & Third Shirt – Tribute to Socrates & Democracia Corinthiana

Skapat av Nike, de nya Sport Club Corinthians Paulista hemma- och bortatröjorna hyllar ”Democracia Corinthiana”-rörelsen ledd av bland annat legenderna Sócrates, Casagrande, Wladimir och Zenon.

Corinthians Democracy (portugisiska: Democracia Corinthiana) är ett ideologiskt fotbollsspel som spelades i Brasilien i början av 1980-talet, med ursprung från Corinthians Paulista sportklubblag. Det introducerade inte bara ett innovativt sätt att driva klubben, utan det erkändes också i Brasilien som en av de viktigaste åtgärderna mot diktaturen. Detta var en utmaning för militärregeringen vid den tiden. Sokrates är utan tvekan den mest kända medlemmen av den korintiska demokratiska rörelsen. Vid VM 1986 i Mexiko tog han på sig ett pannband improviserat från sina lagkamraters strumpor med ett enkelt budskap: ”México Sigue En Pie” – ”Mexico står fortfarande.” Sokrates dog 2011.

Korintierbrevet 23-24 TRIKOT


Nike Corinthians 2023-2024 Jersey har ett rent, modernt utseende inspirerat av det rena utseendet hos kit från 1980-talet. Nike Corinthians 2023-2024 hemmatröja kommer sannolikt att ha en svart/röd Swoosh inspirerad av färgerna från Democracia Corinthiana-rörelsen.


Corinthians 23-24 Bortatröja
Nike Corinthians 2023-24 bortatröjan är svart med klassiska kritränder. Liksom tröjan har den nya bortatröjan Corinthians 23-24 också en röd Swoosh-logga.

Du hittar alla Corinthians tröjor på Billiga Fotbollströjor.

Corinthians 23-24 tredje tröja


Corinthians 23-24 tröja Prediction – Hemma tröjan noggrannhet +65%, Borta tröjan noggrannhet +85%

Corinthians 23-24 kit förutsägelser är baserade på vaga rykten, men är fortfarande sannolikt nära den slutliga designen – vi förväntar oss minst 65% noggrannhet.

För bortadräkten får vi veta att det i princip är 100 % korrekt. Det återstår att se om element som mallar blir korrekta, men vi tror att de blir annorlunda.