Konsekvens, disciplin fick oss till Tri-Nation-seger, säger Indiens tränare Igor Stimac

Billiga Fotbollströjor : Huvudtränaren Igor Tima sa på onsdagen att stabilitet och disciplin hjälpte det indiska fotbollslaget att vinna i tri-nation-turneringen i Imphal.

Indien slog Myanmar och Kirgizistan för att gå ut som vinnare.

”Pojkarna spelar med en fantastisk attityd och den övergripande miljön är mycket positiv. Det är ett resultat av att skapa den positiviteten för oss”, sa han.

”Det är vår femte raka seger på hemmaplan och det är väldigt viktigt för oss att bygga upp vårt självförtroende”, sa han.

”Vi var väldigt konsekventa och disciplinerade och bortsett från några minuter i andra halvlek gav vi inte Myanmar eller Kirgizistan några bättre chanser, vi var lite mjuka. Vi kunde ha gjort det bättre i de områdena men pojkarna förbättrade sig alltid. .”

Stimak tackade också Manipur för att han var landslagets varma värd.

”Vi tackar Manipurs arrangörer, regeringen, den ärade chefsministern (Shri N Biren Singh), arrangörerna och alla fans för atmosfären”, sa han.

Två fulla framträdanden av Blue Tigers avslutade en framgångsrik kampanj av Sunil Chhetri och hans spelare på Khuman Lampak Stadium.

Indien vann inte bara mot Myanmar (1-0) och det högre rankade Kirgizistan (2-0), utan de höll också två nollan.

Indiens kapten Chhetri sa: ”Det var en bra känsla att spela dessa två matcher och det var viktigt för oss att vinna två. Det var första gången jag spelade i Manipur så det var ett väldigt speciellt ögonblick.”

Vi höll också två nollan, vilket är väldigt viktigt för vårt försvar, säger Chhetri, som gjorde sitt 85:e mål i internationell fotboll mot Kirgizistan i tisdags.

Så många som fyra nya spelare – Mehtab Singh, Naorem Mahesh, Ritwik Kumar Das och Rohit Kumar gjorde sina debuter i två matcher.