Englands damdebut 2023 Damers VM borta-dräkt – 1/3 spelares namn saknas

Englands damlandslag presenterade sitt nya Nike-bortställ för det kommande VM 2023 i sin sista vänskapsmatch mot Australien i mitten av veckan. Men det är något annat speciellt med den nya tröjan: Tre spelares namn saknas i tröjan, men det är inte en teknisk fråga, det är Alzheimers medvetenhet.

England damdebut NEW WORLD 2023 AWAT TRIKOT saknar 1/3 spelares namn

Lejoninnorna förbereder sig för VM för damer 2023, som kommer att spelas i Australien och Nya Zeeland från 20 juli till 23 augusti. England presenterade Nikes nya hemma- och bortadräkt den 3 april som en del av deras förberedelser inför turneringen, och efter att ha debuterat hemmadräkten förra helgen är det nu bortadräktens tur.

Sarina Wiegmans lag bar sin nya dräkt i Finalissima-segern över Brasilien, medan bortadräkten användes i en vänskapsmatch mitt i veckan mot VM-värdarna Australien. Bortsett från den coola blå konstlooken är det mest anmärkningsvärda med lejoninnorna bristen på några spelarnamn på tröjorna. Enligt de officiella sociala mediernas konton för Englands damlandslag var frånvaron av namnen på Lucy Bronze (nr 2), Keira Walsh (nr 4) och Chloe Kelly (nr 7) på tröjan avsiktlig. . Lioness arbetar för att öka medvetenheten om demens, och påminner om att en av tre personer födda i Storbritannien riskerar att utveckla den.

Australien ansluter sig till Storbritanniens Alzheimerkampanj

Välgörenhetssäsongen spelas inte bara av Englands damlag, utan även deras motståndare, Australien. Matildas-spelarna vars namn har försvunnit från baksidan av deras tröjor är Tameka Yallop (nr 13), Katrina Gorry (nr 19) och Charlotte Grant (nr 22). Till skillnad från Englands lag lanserade även det australiensiska damlandslaget Nikes nya tröja i denna mitt i veckan vänskapsmatch, men det är inte en bortatröja utan en ny tröja. The Matildas har redan tagit på sig sitt nya bortadräkt i sin senaste internationella vänskapsmatch mot Skottland.

Med ett nytt bortadräkt hade England otur i sin debut och förlorade med 2-0 mot Australien i den vänskapsmatchen. Förlusten var också den första för lejoninnorna på nästan 30 officiella matcher.

Gillar du det engelska bortalandslaget på planen? Vad tycker du om säsongen utan namn på tröjan? Lämna oss din recension i Billiga Fotbollströjor Recensioner.