Sevilla drar på sig vit skjorta och shorts för första gången mot Manchester United på Old Trafford

Sevillas Europa League-match mot Manchester United tidigare i veckan blev en historisk händelse för klubbens tröja. I oavgjort 2-2 fick Los Nervionenses bära sina vita skjortor och shorts på Old Trafford för första gången någonsin i sina tidigare tre bortamatcher mot Red Devils.

Sevilla kommer att bära tröjan för första gången på Old Trafford

Till mitt i veckans match har Sevilla i princip på sig sitt kit, som är en vit skjorta och shorts, med en liten variation på strumpor då de bär de röda strumpor som vanligtvis används för det andra kitet. Kitkombinationerna fungerade och orsakade ingen kitclash eftersom United också använde svarta shorts istället för sina vanliga vita shorts.

Sevilla har besökt Manchester United på Old Trafford tre gånger

La Liga-laget är inte främmande för Manchester United och Old Trafford eftersom torsdagens match markerar deras fjärde besök på den stora marken. 2007 och 2013 hade Sevilla två vänskapsmatcher på Old Trafford. Senast de möttes var i åttondelsfinalen i Champions League 2018.

I sin första vänskapsmatch på Old Trafford förra säsongen bar Sevilla det svarta och blåa tredje kitet från Joma för säsongen 2006-07, vilket också är stadions nya nordvästra och nordöstra kvadrant. Spelet gick inte bra för Los Nervionenses, som förlorade med 3-0, även om Espanyol avslutade sin säsong med ytterligare en seger och vann UEFA-cupen/Europa League för andra året i rad.

I sin nästa vänskapsmatch på Old Trafford 2013, som också var för Rio Ferdinand, bar Sevilla också sitt tredje dräkt, bara denna gång i svart och gult. Färgsättningen verkade ge mer tur då Los Nervionenses slog David Moyes lag med 3-0 till slut. I sin nästa match, 2018 års UCL åttondelsfinal, tog Sevilla även på sig sitt tredje kit, men denna gång i svart. Spelet gick också bra för La Liga-laget som vann med 2-1 för att gå vidare till nästa omgång.

Dessutom är kombinationen av tröjan och Red Sox ganska ovanlig för Sevilla, åtminstone i år. Mittveckamatchen är en första för säsongen 2022/23, eftersom klubben senast bar kombinationen i sin bortamatch i Europa League mot Dinamo Zagreb förra säsongen.

Sevilla gjorde två sena mål i en sällsynt tröja efter oavgjort 2-2 på Old Trafford i hopp om att kvalificera sig till Europa Leagues kvartsfinal i Spanien i mitten av nästa vecka. Positiva resultat i andra omgången. Vad tycker du om Sevillas dräktkombination för Manchester United på Old Trafford den här veckan? Ska de använda de röda sockorna i kostymen oftare? Dela din åsikt nedan Billiga Fotbollströjor.