Real Madrid planerar att dubbelta Leverkusen

Det kan bli ett spännande transferfönster för sommaren för Real Madrid då de ser ut att förbättra sin trupp inför nästa säsong. Flera ankomster kan vara med när Carlo Ancelottis sida ser fräsch ut.

Jude Bellingham är Real Madrids främsta mål och de gjorde framsteg på ett avtal den här veckan. Dortmund verkar dock vara stenhård när det gäller deras höga utropspris, vilket kan komplicera saken.

Utöver mittfältet kan Real Madrid försöka stärka andra delar av planen. Dani Carvajal har kämpat för att replikera sin tidigare form den här säsongen, vilket har lett till frågor om hans förmåga att bli förstahandsvalets högerback framåt.

Dessutom kan förstärkning av brottet krävas. Carlo Ancelotti vill ta in ytterligare en anfallare för att konkurrera med åldrande Karim Benzema, medan en annan högerytter verkar vara på Reals agenda också.

Xabi Alonsos Bayer Leverkusen är ett av de mest spännande lagen i europeisk fotboll för tillfället, och Real Madrid har, precis som många klubbar, redan ett spännande lager av talanger i Bundesliga.

Enligt Billiga Fotbollströjor planerar Real Madrid ett dubbelbud på Bayer Leverkusen då de är intresserade av att värva Jeremie Frimpong och Moussa Diaby.

Båda spelarna har utmärkt sig under Alonso, som har förändrat Leverkusens förmögenheter sedan han tog ledningen i november förra året. Hans 3-4-3-system får ut det mesta av sina spelare och Frimpong är en särskild förmån.

Det går inte att förneka att Frimpong är en mycket spännande spelare och, enkelt uttryckt, han passar inte bra för Real Madrid för tillfället. I dagsläget är hans defensiva förmåga inte upp till standard, och det finns många tvivel om huruvida han kan vara en högerback, inte en högerback.

Han kommer säkert att förbättra Madrids anfall från höger, men med tanke på att Ancelotti vill att han ska vara en försvarare först, kan han kämpa i det avseendet, åtminstone tills han förbättrar sitt försvar.

Diaby kan vara en smart värvning för Real Madrid, även om det finns tvivel om huruvida han är den värvning de behöver för tillfället. Med både Rodrygo och Marco Asensio redan i truppen och båda spelar på en hög nivå på senare tid, verkar det meningslöst att värva ytterligare en högerback.

Båda spelarna är unga och de har båda mycket potential. Men deras lämplighet för Real Madrid är verkligen tveksam, av olika anledningar.

Med tanke på att båda kommer att kräva höga övergångssummor skulle Real Madrid vara bättre att investera de pengarna i spelare i större behov, som Reece James eller Erling Haaland.