Mbappe har ingen avsikt att aktivera sin kontraktsförlängningsklausul, enligt L’Equipe

Sommaren i Paris ser ut att bli varm. Kylian Mbappe tänker på allvar om sin framtid i PSG, enligt L’Equipe.

En klausul i förnyelseavtalet som han skrev på med den franska klubben för mer än ett år sedan tillåter honom att ensidigt förlänga sitt kontrakt till juni 2025.

Hans kontrakt med Paris Saint-Germain är faktiskt två fasta säsonger plus en valfri säsong, inte de tre säsonger som ursprungligen tillkännagavs av den franska klubben.

Mbappe har fram till den 31 juli 2023 på sig att låta den extra säsongen träda i kraft och förbli kopplad till sin klubb till 2025, men enligt den franska dagstidningen kommer det inte att hända.

”Saker och ting är annorlunda”, sa L’Equipe och betonade att han hade bett styrelsen att lämna under hösten på grund av skillnader, även när spänningarna mellan de två parterna har lättat.

Så återigen är situationen extremt komplicerad för PSG:s direktörer, som tror att deras huvudstjärna kommer att vara på utfartsrampen igen i sommar, med bara ett år kvar av hans kontrakt och med en viss avsikt att inte fortsätta det. 2024.

Paris Saint-Germain övertygad om förlängning av Mbappe-kontraktet
Paris Saint-Germain är fortfarande säker på Mbappes kontinuitet, enligt L’Equipe. Efter ännu ett Champions League-nederlag, tänker klubben förbereda ett nytt projekt kring den franska stjärnan utan sådana som Messi och Neymar.

L’Equipe frågade Mbappes följe och de ville inte kommentera informationen, med PSG övertygad om kontinuiteten hos deras stjärnman.

Det verkade omöjligt att föreställa sig en rea på sommaren. Anfallaren har inte ens övervägts av klubben, som han gjorde när han bad Leonardo och Nasser Al-Khelaifi att ansluta sig till Real Madrid 2021, utan att han hamnade i en konflikt som kan skada relationen.