Borussia Dortmund 23/24 Home Kit

Borussia Dortmund har slagit sig ihop med PUMA för första gången i historien för att låta fansen designa sitt nya hemmadräkt och nu har det vinnande förslaget avslöjats inför säsongen 23/24.

Bundesliga-titelloppet närmar sig sitt slut och Borussia Dortmund är nu i täten för att avsluta Bayern Münchens decennium av dominans. Men för ett kort ögonblick, med avtäckningen av klubbens nya hemmadräkt för säsongen 23/24, flyttades uppmärksamheten till nästa säsong. Det satte sin prägel på historien som det vinnande kitet för klubbens första designtävling någonsin, där fans och designers skickade in mer än 15 000 bidrag. En jury, inklusive kapten Marco Reus och BVB-legendaren Dede, valde sedan ut de nio designerna som tog sig till den sista omgången, och detta alternativ, designat av fansen Timo R., kom överst efter fansröster.

Designen använder klubbens traditionella gula och svarta färgschema, med silhuetten av Signal Iduna Park som sprider sig diagonalt över fronten för en sann exklusivitet. Den främsta drivkraften bakom designen var att skapa en omisskännlig BVB-look som inte är utbytbar med någon annan klubb.

”En tröja ska sticka ut och bli ihågkommen”, förklarar BVB-fan Timo R., som designade tröjan. ”Vad gör en BVB hemmamatch så speciell? Fansen, den gula väggen och arenan. Ränderna och mönstren är eleganta, men byter färger och logotyper och utelämna stjärnorna…du förstår vad jag menar.”

Resultatet blev en hemmatröja med ett torn från Signal Iduna Park, och därmed förevigade hemmaplanen för BVB Borussia Dortmund tröja. Diagonala svarta ränder i kolstrukturen påminner om Ruhrområdets historia. Kommer de att riskera att bära den för säsongens sista match? En så viktig match…vi kommer inte att satsa på det. Men man vet aldrig.

Köp Borussia Dortmund 23/24 hemmatröja hos Billiga Fotbollströjor