Uruguay lägger skämtsamt till den femte stjärnan till logotypen, och gör narr av Argentina

Uruguay vann U20-VM för första gången i fotbollshistorien och firade en av de största prestationerna i landets historia. Det uruguayanska fotbolls-twitterkontot gjorde narr av toppstjärnan efter segern mot Italien.

Argentina tröja lägger skämtsamt till femte stjärnan till vapen efter U20-VM-vinst

Efter att Uruguay vunnit U20-VM-finalen mot Italien, lade de (skämtsamt) till en femte stjärna till sitt officiella märke, där det stod ”¡Que linda se ve esa quinta estrella!” Så vackra fem stjärnor”).

Uruguays landslag raderade tweeten kort efter att den lagts upp.

Den femte stjärnan syftar förmodligen på Italien och Argentina. Argentina har bara tre stjärnor, medan Uruguay har fyra. Deras U20-VM-finalmotståndare, Italien, har samma fyra stjärnor som Uruguay.

Även om Uruguay bara har vunnit två världscuper är deras innehav av fyra stjärnor kontroversiellt. Det finns två stjärnor eftersom Uruguay vann de olympiska spelen 1924 och 1928. För 2021/2022 har FIFA godkänt Uruguays begäran att visa fyra stjärnor på sitt märke så att de officiellt kan äga det permanent.

Tror du att Argentina kommer att få sin fjärde stjärna att knyta Uruguay i det kommande VM? Låt oss veta i kommentarerna till Billiga Fotbollströjor.