Bekräftat: Tre ränder ska tas bort från Adidas Italias 125-årsjubileumssats

UPPDATERING: Italien har avslöjat sitt 125-årsjubileumsställ mot Spanien, vilket bekräftar att 3-Stripes endast kommer att dyka upp på axlarna av matchversionen. Det finns heller ingen speciell 125-årsbricka i det nedre högra hörnet.

Italien 2023 125-årsjubileumströja – På planen

Italien 2023 125-årsjubileumsskjorta – utan märke nedre högra fållen

Italien 2023 125-årsjubileumströja – Full Look

UPPDATERING: Bilder före match bekräftar att adidas Italia 125th Anniversary kit kommer att släppas utan hela 3 Stripes. Anledningen till detta är UEFA:s regler, särskilt den så kallade ”sleeveless zone”. Alla andra delar av Italy 2023 125th Anniversary Match Kit är desamma som återförsäljarversionen.

Adidas Italia 125th Anniversary Shirt – Detaljhandel (alla 3-ränder) & Match (endast ränder på ärmar)

Adidas Italia 125th Anniversary Shirt – Spelarstorleksdetaljer

Intressant nog är det speciella tyget i adidas Italia 125th Anniversary-tröja så tunt att du kan se vilken storlek varje spelare har på sig. Verratti bär en storlek small, medan Bonucci och Chiesa båda bär storlekarna large.

14 juni 2023: Exklusivt: adidas Italia 125th Anniversary Kit debuterar Custom

Billiga Fotbollströjor har exklusivt fått veta att adidas Italia 125th Anniversary-tröja kommer att skräddarsys för sin debut på planen. Dessa ändringar är nödvändiga för att följa UEFA:s regler och förbättra spelprestandan.

Inga officiella bilder än – vi har arbetat med FIFA-tröjans skapare för att skapa en visuell representation av tröjan.
Bilder på adidas Italia 125th Anniversary kit är inte tillgängliga ännu. Debuten blir senast på torsdag kväll – då Italien tar sig an Spanien i semifinalen i UEFA Nations League.

Vi använde FIFA Kit Creator och Bruno Fonseca repliker för att skapa renderingar av våra exklusiva italienska kit. Med FIFA Kit Creator kan du skapa Fotbollskläder för Barn.

  1. Adidas Italy 2023 Anniversary Jersey med ränder endast på axlarna

En anmärkningsvärd förändring är frånvaron av de hela tre-ränderna på ärmarna, eftersom UEFA:s regler kräver en frizon på ärmarna på tröjan.

Ärmlös zon: UEFA har inte tillåtit hela tre ränder sedan omkring 2008
Den ärmlösa zonen kommer att ha UEFA Nations League-logotypen på höger ärm och UEFA UNICEF-logotypen på vänster ärm.

Andra Adidas Italia 2023 Anniversary Kit: Shorts utan fickor i spelet

Dessutom kommer tröjan inte att ha några fickor som bara kan hittas i detaljhandelsversionen. Väskor är helt klart inte lämpliga för optimal prestation på banan.

Med Jamaica 2023 hemma- och bortadräkterna har adidas introducerat fickor i fotbollsshortsen för att göra dem mer lämpade för vardagsbruk (det är lätt att förstå varför det är fördelaktigt att ha fickor utanför planen).

Adidas Italia 125th Anniversary Shirt – Game Edition med lapp

Även om det har spekulerats om andra möjliga förändringar, som att B. tar bort jubileumstexten under logotypen och en speciell klistermärke längst ner till vänster, har dessa ännu inte bekräftats.

Det är värt att notera att tröjorna som bärs i spelet kommer att vara exklusiva för spelarna och kommer inte att säljas externt. Fans kommer att få nöja sig med en kopia av det modifierade jubileumspaketet när det blir tillgängligt.

Skulle du vilja se UEFA tillåta hela 3 ränder på ärmen igen? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna.