Messis kontrakt med Inter Miami avslöjade – hur mycket kommer getterna att tjäna i MLS?

Lionel Messi kommer snart att slutföra sin omvälvande flytt till Inter Miami och bli den största värvningen i MLS historia. Nu kommer de första detaljerna om den världscupvinnande superstjärnans affär att gå med i Major League Soccer att avslöjas, och siffrorna är svindlande.

Först och främst – Messi kommer officiellt att ansluta till Inter Miami matchtröja när hans Paris Saint-Germain-kontrakt går ut den 30 juni, medan MLS-transferfönstret inte öppnar förrän den 5 juli. Men när det väl öppnar förväntas Messi ansluta sig till sitt nya lag i rekordform – att sätta siffrorna.

Messi tjänar minst 50 miljoner dollar om året
Enligt Billiga Fotbollströjor har Messi – redan en av de bäst betalda idrottarna genom tiderna – gått med på ett två och ett halvt års avtal med Inter Miami som kommer att betala honom totalt 150 miljoner dollar. Detta inkluderar Messis lön, signeringsbonus och ägarandel i klubben efter pensioneringen.

Det är dock inte alla pengar Messi har tjänat på sina MLS-äventyr. Det sägs att detaljerna fortfarande håller på att utarbetas mellan Messis läger och Apple, Adidas och Fanatics, där Messi förbereder sig på att få en nedskärning av intäkterna från var och en som ett villkor för att spela i Nordamerika.

När spelade Messi sin första officiella match?
Spänningen över Messis förestående ankomst har nått febernivå och många undrar nu när argentinaren faktiskt kommer att göra debut för sin nya klubb.

Messi förväntas spela mot Liga MX-laget Cruz Azul i Carabao Cup den 21 juli på DRV PNK Stadium, hemma för Inter Miami, fram till slutet av säsongen 2024.

Messis första MLS-match kan vara mot Charlotte den 20 augusti, när den tidigare Barcelona-lagkamraten Sergio Busquets kunde ansluta sig till honom.