Arsenal nära att handla med Julian Timbers efter att Ajax sänkt utropspriset

Arsenal närmar sig att värva Jurien Tiber från Ajax, enligt Billiga Fotbollströjor, har källor avslöjat.

The Gunners har gjort den nederländska landskampen till ett av sina främsta mål i sommarens transferfönster.

De ser Timber som en högerfotad mittback som har spelat alla positioner i försvaret och mittfältet tidigare, med potentiella likheter med Oleksandr Zinchenko, som spelade i Started på vänsterbacken men var högre upp på mittfältet.

Billiga Fotbollströjor rapporterade förra veckan att Arsenal hade lagt ett bud på €35m för Timber, men det var långt under Ajax €60m utropspris.

Trots det stora gapet i värderingar är Gunners fortfarande övertygade om en affär med Ajax. Enligt ”Billiga Fotbollströjor” har den holländska sidan sänkt utropspriset till 50 miljoner euro, vilket är nära Arsenals nya bud på 48 miljoner euro.

Personliga villkor har kommit överens med Timbers och det finns en växande förväntning om att en överlåtelse kan genomföras innan helgen.

Han var tidigare måltavla för Manchester United, som leds av förre Ajax-chefen Eric ten Hager. Red Devils försökte få in försvararen förra sommaren men lyckades inte säkra en affär, istället fokuserade de på att värva Lisandro Martinez.

Thimble förväntas bli Arsenals andra värvning för sommaren efter Kai Havertz nära förestående flytt från Chelsea till London.

Arsenal förväntas också lägga ett nytt bud på Declan Rice efter att West Ham avvisat deras tidigare två bud. Manchester City avvisade också erbjudandet.