Cristiano Ronaldos Al Nasr ansluter till Nike

UPPDATERING: Nästan en månad senare bekräftade Al Nasr och Nike sitt avtal för säsongen 2023-24, vilket betyder att det sannolikt kommer att bli ett ettårigt avtal. Naturligtvis, om partnerskapet fungerar och Cristiano Ronaldo stannar nästa säsong, bör Nike förnya sitt kontrakt. Kontraktet träder i kraft efter att AlNassrs Japan-turné avslutas i slutet av juli. Tills dess är klubben fortfarande utrustad med Duneus-tröjor.

ORIGINAL: Det går rykten i Saudiarabien och Portugal om att CR7:s nuvarande team, Al-Nassr, snart kan ansluta till Nike. Al-Nassr, ett av de mest kända lagen i den saudiska proffsligan, till stor del tack vare Cristiano Ronaldo, kan vara nära en stor affär med Nike.

Al-Nassr Football Club grundades 1955 och har sitt huvudkontor i Riyadh, Saudiarabien. De är en ganska framgångsrik klubb i regionen, efter att ha vunnit ligan nio gånger, Champions League sex gånger och Prince’s Cup tre gånger. Klubbens hemmaplan är Msour Park Stadium, som har en kapacitet på 25 000 åskådare.

Färgerna på Al Nassr tröjor är traditionellt gula och blå, varav hemmatröjan huvudsakligen är gul och bortatröjan huvudsakligen blå. Klubben har genom åren ägt en rad olika kittillverkare inklusive Nike, New Balance, Victory och nuvarande kittillverkaren Billiga Fotbollströjor. Men Nike kan vara tillbaka nästa säsong! Detta är bara vettigt när den saudiska marknaden blir viktigare och mer populär.

Redan stora namn som Anderson Taliska (ex-Besiktas) och Odion Ighalo (ex-Manchester United) väckte den första vågen av intresse. Men ankomsten av Cristiano Ronaldo i år, Karim Benzema och N’Golo Kante nästa säsong och naturligtvis fler under de kommande månaderna kommer att bidra till att förbättra kvaliteten på ligan. , generera betyg och uppmärksamhet och tjäna pengar på det.

Om den tillväxten finns skulle det innebära en enorm möjlighet för ett stort varumärke som Nike, som redan sponsrar ett lag i ligan, på en marknad där små tillverkare för närvarande frodas. Vad är dina tankar om detta förväntade drag? håller du med? Kommentar.