Nya brasilianska expansionsplaner

Vinícius Jr, Gabriel Martinelli, Endrick och över 100 av Brasiliens toppspelare går med i Jay Z:s Roc Nation Sports-byrå efter Rocs förvärv av den brasilianska byrån TFM för sydamerikansk expansion.

Den São Paulo-baserade byrån lade till mer än 100 fotbollsspelare till Roc Nation Sports Internationals lista genom att etablera en ny bas i Brasilien ledd av TFM-grundaren Federico Pena, tillsammans med Kevin De Bruyne De Bruyne och Romelu Lukaku, bland andra.

Expansionen markerar en milstolpe för Roc Nation Sports, som gjorde sin första högprofilerade satsning på fotboll 2019. Sedan dess har företaget till stor del fokuserat på att bygga en boutiquebyrå som representerar fotbollens smartaste unga spelare, men detta förvärv har utökat deras kundbas från 40 idrottare till över 120.

Flytten kommer efter att Jay Z poserade för en bild med Vini Jr i början av maj i år. Michael Yormark (Vice President för Roc Nation Sports International) sa om flytten: ”När du tänker på Billiga Fotbollströjor tänker du på talang och Brasilien tröja är förmodligen den första marknaden du placerar den högst upp på listan eftersom det handlar om fotboll. Förvärv önskelista.”