Manchester City använder iögonfallande skräddarsydd typografi för turnén i Japan

City spelar just nu försäsongen i Japan och har använt ett speciellt typsnitt inspirerat av japansk kultur på kitet.

Manchester Citys japanska jerseytypsnitt

Under de senaste åren har många lag använt kinesiska eller japanska namn i vänskapsmatcher eller firande av det kinesiska nyåret. Istället för att använda en välkänd uppsättning namn och använda det lokala språket och dess symboler, använder Manchester City tröja ett skräddarsytt typsnitt vars stil är baserad på Kanji-tecken som utgör det japanska alfabetet.

Resultatet är imponerande, en effekt som förstärks av färgkombinationen av hemma- och tredjetröjan. Det måste sägas att användningen av elektriska blå och neonrosa signaturer och siffror – som matchar tröjans accentfärger – är imponerande. Ett vitt namn och ett blått nummer är ett mer konservativt val, även om vi inte är säkra på att Premier League kommer att tillåta en siffra som nära matchar basfärgen på tröjan, än mindre en extremt konstnärlig återgivning av nummer sju.

Vad tycker du om just detta typsnitt? Berätta för oss i kommentarerna.