Atletico Madrid tecknar ett sponsringsavtal med Riyadh Airways

UPPDATERING: Vi skapade tre modeller av hur Riyadh Airways-logotypen skulle se ut på Atlético Madrid 23-24-tröjan. Den mest troliga versionen har bara latinska symboler och riad-text längst ner.

Atlético de Madrid säsongströja 2023-2024 x möjlig huvudsponsor Riyadh-utseende

Atlético de Madrid letar efter en ny sponsor efter att ett avtal med kryptovalutaplattformen WhaleFin föll. Enligt Billiga Fotbollströjor för de samtal med flera flygbolag, med Riyadh Airways, det saudiska flygbolaget som ägs av landets offentliga investeringsfond, som för närvarande leder satsningen. Flygbolaget siktar på att bli en stor aktör i branschen år 2030.

Enligt källor har affären slutförts och Riyadh Airways kommer nästa vecka att tillkännages som Atletico Madrids nya huvudsponsor. Avtalstiden är fem år.

Intressant nog twittrade både Atletico Madrid och Riyadh Airways om sina sponsringsavtal. Riyadh Airways twittrade följande nyhet efter Atletico Madrids match mot Manchester City.

Atletico har haft ett annat budskap den här veckan med sina träningsställ. ”Till världen”-slogan är en del av Riyadh Airways slogan ”Från Riyadh till världen”.

Om affären går igenom kommer Riyadh att ersätta Air WhaleFin, som har gått med på att betala 40 miljoner euro per år fram till 2027.

Medan klubben säljer tröjor utan WhaleFin-logotypen, bär spelarna fortfarande den gamla annonsen när de spelar. Det kommer dock att ändras när affären med Riyadh Airways är klar.

Atlético Madrid tröja 23-24

Dessutom kommer även Capital Energy, den tidigare sponsorn av träningspaketet, att lämna klubben och klubben söker just nu en ny sponsor.

Låt oss veta dina tankar i kommentarerna nedan.