Atletico Madrid tar bort gul kant för att återställa den gamla logotypen

Atletico Madrid, en av Spaniens mest populära fotbollsklubbar, kommer att återgå till sin gamla logotyp för säsongen 2024-2025. Men det fanns en liten förändring som i stort sett gick obemärkt förbi.

Klubben övergav logotypen, som introducerades för säsongen 2017-2018, eftersom medlemmarna inte var nöjda med den.

Gamla och nya Atletico Madrid-logotyper – närmare titt – utan gul kant

Förändringen är att den gula bården tas bort från klubbens logotyp. Detta gör logotypen mer konsekvent men ändrar också logotypens övergripande utseende. Gult har aldrig använts för Atletico Madrid Fotbollströjor, bara för klubbens logotyp och några gula bortadräkt från mitten av 2010-talet.

Frånvaron av gult skulle göra det mer konsekvent, men skulle resultera i betydande visuella förändringar
Logotypens övriga färger har också uppdaterats och är mer mättade än tidigare.

Säsongen 2017-18, den första säsongen under det nu övergivna vapen, hade Atletico ett gult kit som vapen såg inkongruent ut med.

Det nya Atletico Madrid-vapen utan den gula gränsen kommer att användas för första gången på klubbens 24-25-tröjor från 1 juli 2024.

Atletico Madrids logotyphistoria fram till 2024

Vi har läckt färginformationen för Atlético Madrids hemmadräkt 2024-2025, som kan ha mycket mer blått än vanligt. Den grafiska designern KING-F-33 skapade en mockup av satsen. En blå gradientrand är osannolik – modellen ger också intryck av att den nya logotypen finns på lagets tröja.

Se alla Atletico Madrid-tröjor på Billiga Fotbollströjor

Vad tycker du om Atlético Madrids nya logotyp och deras beslut att ta bort den gula gränsen? Låt oss veta i kommentarerna nedan.