Barcelona vill omförhandla och förbättra Nike-affären

Även om Barcelonas och Nikes kontrakt sträcker sig till 2028 har Barcelona föreslagit att förhandla om en förlängning och förbättra villkoren till deras fördel, rapporterar Billiga Fotbollströjor

Barcelona x Nike kontrakt

Nike slöt senast ett avtal med Barcelona 2018, enligt vilket Barcelona kommer att få cirka 100 miljoner euro per säsong, beroende på andra varor utöver tröjorna.

Barcelona hoppas kunna omförhandla sitt kontrakt med Nike och hitta nya intäktskällor för att skapa en bättre ekonomisk lösning för laget. Barcelona föreslog specifikt att Nike skulle ha rätt att namnge Olympic Luis Company-stadion när Barcelona spelar.

Estadi Olimpic Lluis Companys är hem för Barcelona, ​​medan Spotify Camp Nou genomgår renoveringar.

Enligt Fotbollströjor med tryck är Nike öppen för idéer från Barcelona. Det finns dock ett problem: stadionens namnrätt bestäms inte av Barcelona enbart, eftersom det bara är en arena de hyr. Montjuic Stadium ägs av Barcelonas kommunfullmäktige och Barcelona måste söka deras tillstånd för att sälja namnrättigheter.

Om Barcelona godkänns av Barcelonas kommunfullmäktige måste Barcelona också dela en del av vinsten från försäljningen av namnrättigheter med stadsfullmäktige.

Vad är dina tankar om att Barcelona ska omförhandla sitt kontrakt med Nike genom att sälja namnrättigheterna till stadion? Kommentera gärna nedan.