Atletico Madrid att bära speciella kläder mot Celtic

UPPDATERING: Atletico Madrid har släppt bilder på det speciella kitet de kommer att bära mot Celtic. Det är samma speciella tröja som säsongen 2021-22, bara med en annan sponsor och utan 75-årslogotypen. Atletico bar en röd tröja som en hyllning till den röda dräkten som bars i den berömda bortamatchen mot Celtic för 50 år sedan.

Atletico Madrid kommer att bära en speciell Atlético Madrid Fotbollströjor när de möter Celtic, som påminner om tröjan som bars i Europacupens semifinal 1974.

I den historiska matchen känd som ”Slaget om Glasgow” spelade Atletico Madrid mot Celtic med endast åtta spelare på planen under hela matchen och slutade oavgjort 0-0.

De planerar att hylla det ikoniska ögonblicket genom att bära röda skjortor, blå byxor och röda strumpor – samma outfit som 1974. Gesten var ett erkännande av spelarna som spelade i den matchen och klubbens historia.

Vår president Luis Enrique sa: ”Denna onsdag kommer vi att träffas igen med en historisk klubb på den fantastiska stadion Celtic Park och vi kommer att ha förmånen att återuppleva en match som, ett halvt sekel senare, fortfarande är en av de mest ikoniska fotbollsklubbarna i världen. En duell i spelarnas minne.” Cerezo.

”För alla spelare som spelade i den matchen och den där fantastiska Europacupen är det ett enormt erkännande att femtio säsonger senare har laget på sig samma kit igen på Celtic Park. Nu är det Vi är fulla av stolthet eftersom det fyller oss med stolthet. ” Stolthet på den tiden, inte bara för att försvara Atletico Madrid, utan också för personer som Reina, Melo, Iruretta, Galate och jag. Den semifinalen var väldigt speciell, vi hade precis vunnit ligan förra säsongen och vi slog ut Europamästarna vid ett mycket bra ögonblick i vår karriär”, sa Adrador själv, som bar tröjan på de historiska kvällarnas kaptensbindel.

Atletico Madrid har släppt en speciell 75-årsjubileumsdräkt under säsongen 2021-22.

Vi förväntar oss att en liknande, om inte identisk, design ska ses i onsdagens match.

Skulle du vilja att Atletico skulle hylla en sådan historisk match med ett engångsställ? Låt oss höra dina tankar i Billiga Fotbollströjor kommentarer.