Adidas presenterar ”Black Consciousness”-tröjor för tre brasilianska lag

För att fira Black Awareness Month 2023 har adidas slagit sig ihop med Laboratório Fantasma för att lansera en ny kollektion för det brasilianska fotbollslaget. Serien innehåller tre sponsrade lag: Atlético Mineiro, Cruzeiro och Internacional. Konstigt nog fick brasilianska giganterna Flamengo ingen gåva.

Brasilien firar Black Consciousness Day, även känd som Black Consciousness Day (portugisiska: Dia da Consciência Negra), varje 20 november. Dagen firas för att erkänna det svarta samhällets enorma värde och bidrag till landet och för att öka medvetenheten och erkännandet av dess rika kulturarv.

Adidas Internacional, Cruzeiro och Atlético Mineiro Special 2023 Kit

De nya adidas Internacional, Cruzeiro och Atlético Mineiro specialtröjor från 2023 har en krämfärgad bakgrund med mönster på tröjan inspirerade av olika typer av flätor genom historien, som representerar dessa symboler i jerseydesignen.

Som du utan tvekan har märkt är varje lags design densamma, med bara en annan accentfärg, med varje lags traditionella färger.

Mallmässigt blandar adidas den gamla 2022-23-mallen med varumärkets nya Three Stripes-logotyp och uppdaterade Aeroready-märkning. Insidan av kragen har den gamla adidas-logotypen och texten ”End Plastic Waste”.

Kollektionen syftar till att fira svart arv och skönhet genom en av de mest erkända symbolerna för motstånd i svart kultur: flätor. Budskapet ”Weaving Brazil and Africa” ​​löper genom tröjans design och symboliserar svarta människors rötter och ursprung.

internationalitet

Cruzeiro

Atletico Mineiro

Varje lag kommer att bära ett speciellt adidas Brazil Black Awareness-kit, med vita shorts och strumpor i varje lags specifika färg.

Adidas begär R$329,99 ($65) för specialsatsen, som kommer att säljas på Billiga Fotbollströjor.

Vad tycker du om Brasilien Tröja? Låt oss veta i kommentarerna nedan.