Borussia Dortmund har gjort ett genombrott i förhandlingar med Manchester United angående Jadon Sancho

Jadon Sancho närmar sig en återkomst till Borussia Dortmund efter att klubben gjort ett genombrott i förhandlingarna med Manchester United.

Sancho har inte spelat för Red Devils sedan augusti, sedan Erik ten Hag strök honom från matchdagsuppställningen inför mötet med arsenal fotbollströja barn, med hänvisning till låga prestandanivåer under träningarna som hans motivering. Dock ifrågasatte yttern denna anklagelse på sociala medier och vägrade sedan att be om ursäkt till den holländske tränaren för detta felsteg.

Efter denna konflikt blev Sancho beordrad att träna bortom Manchester Uniteds a-lag och han har länge förväntats lämna klubben under januarifönstret.

Rapporter från hela Europa tidigare i veckan hävdade att hans före detta klubb Borussia Dortmund övervägde att ta tillbaka Sancho på ett preliminärt lån, och den tyska nyhetskanalen BILD rapporterar nu att ett lånbyte är nära fullbordat.

Enligt BILD:s rapport återstår det fortfarande att enas om finaldetaljer, såsom lånavgiften som Dortmund betalar samt skatteinformationer, men det finns övertygelse om att affären kommer att gå igenom snart.

Sancho skrev först på för Dortmund som 17-åring under sommaren 2017, efter att ha lämnat Manchester City i jakten på speltid i a-laget. Han gjorde sedan 50 mål på 137 matcher innan han gick till United för en avgift på £73 miljoner år 2021.

Vingernacken har dock inte levt upp till förväntningarna på Old Trafford och hann bara göra 12 mål på 82 matcher.

Sancho förväntas ansluta till Dortmunds trupp i Marbella på fredag för en mitten av säsongens träningsläger. Deras sista tävlingsmatch före den tyska vinteruppehållet spelades den 19 december, där de spelade 1-1 hemma mot Mainz.

borussia dortmund tröja kommer att möta AZ Alkmaar i en vänskapsmatch denna lördag och sedan Standard Liège den 9 januari innan de återvänder till Bundesliga med en bortamatch mot Darmstadt den 13 januari. Detta följs upp av en besök hos Köln den 20 januari, där Sancho är på tapet att göra sin andra inhemska debut den 28 januari när Bochum besöker Signal-Iduna Park.

Sancho skulle återvända till en Dortmund som inte har vunnit någon av sina senaste sex matcher och har fallit till femte plats i Bundesliga-tabellen. Dock lyckades de säkra förstaplatsen i en Champions League-grupp bestående av Paris Saint-Germain, Milan och Newcastle United, vilket resulterade i en sextondelsfinal mot PSV Eindhoven.