Real Madrid och Barcelona upptäcker sina motståndare i Copa del Rey åttondelsfinalen

2023/24 års Copa del Rey-slutspelsträdning har gjorts och Real Madrid står inför en match mot stadskonkurrenterna Atletico Madrid i sextondelsfinalen.

De två jättarna från Spaniens huvudstad är redan påtänkta att mötas under onsdagen i Supercopa de Espana, men kommer att komma varandra tillträff igen senare denna månad med en plats i kvartsfinalen på spel.

Barcelona, som knappt tog sig förbi fjärde divisionens Barbastro för att säkra sin plats i sextondelsfinalen, kommer att möta Unionistas de Salamanca. Unionistas skapade en av de största överraskningarna i förra omgången genom att utslå La Liga-laget Villarreal på straffar.

I de andra matcherna mellan lag från Spanska ligan möter Getafe Sevilla, Athletic Club ställs mot Alaves, Osasuna spelar mot Real Sociedad och Valencia konfronterar Celta Vigo.

Real Madrid tröja 2024 är regerande mästare, efter att ha besegrat Osasuna med 2-1 i förra säsongens final tack vare Rodrygo’s tvåmål. Carlo Ancelottis trupp slog ut Clasico-rivalerna Barca i semifinalen och nådde en sammanlagd 4-1-seger efter en överlägsen 4-0-vinst på Camp Nou.

Los Blancos har en utmärkt cuprekord mot Atletico, de har gått vidare från åtta av sina senaste tolv Copa del Rey-möten med sina lokala rivaler.

Barca har inte vunnit Copa del Rey sedan 2021, då Lionel Messi gjorde två mål tillsammans med mål av Antoine Griezmann och Frenkie de Jong när Ronald Koeman var manager.

Atletico, som har vunnit tävlingen 10 gånger, har inte njutit av framgång sedan 2013 när de besegrade Real med 2-1 efter att Miranda nickade in i förlängningstiden efter mål från Cristiano Ronaldo och Diego Costa.

Billiga Fotbollströjor visade sig vara för övermäktiga mot fjärde divisionens Arandina i föregående omgång då mål från Joselu, Brahim Diaz och Rodrygo gav dem en 3-1-seger innan resan till Saudiarabien för Supercopa de Espana. De möter Atletico i Mellanöstern, medan Barca ställs mot Osasuna på torsdagskvällen.

2023/24 års Copa del Rey sextondelsfinaldragning

Matchuppsättningar

Unionistas de Salamanca vs Barcelona

Tenerife vs Mallorca

Getafe vs Sevilla

Osasuna vs Real Sociedad

Valencia vs Celta Vigo

Athletic Club vs Alaves

Atletico Madrid vs Real Madrid

Girona vs Rayo Vallecano

Översatt till svenska:

2023/24 års Copa del Rey sextondelsfinaler

Spelscheman

Unionistas de Salamanca mot Barcelona

Tenerife mot Mallorca

Getafe mot Sevilla

Osasuna mot Real Sociedad

Valencia mot Celta Vigo

Athletic Club mot Alaves

Atletico Madrid mot Real Madrid

Girona mot Rayo Vallecano