Tottenham meddelar att de har värvat Timo Werner på ett inledande lån

Tottenham Hotspur tröja har bekräftat värvningen av Timo Werner från RB Leipzig på ett inledande lån fram till slutet av säsongen.

Spurs hade sökt efter en annan anfallare för den andra halvan av säsongen 2023/24 och de agerade snabbt för att säkra Werner’s signatur efter att ha inlett samtal om en affär förra veckan.

Manchester United hade också frågat om Werner tidigare den här vintern, men de följde inte upp sitt intresse och han har nu gått med i Tottenham, som har en frivillig köpklausul som sägs vara värd mellan £13m till £17m.

Billiga Fotbollströjor, kopplades Spurs först ihop med en flytt för Werner 2015 under hans tid i Stuttgart, men de följde istället en övergång för Son Heung-min, som fortfarande är kvar i klubben idag och är nu förstalagets kapten.

Werner skulle senare lämna Stuttgart för Leipzig 2016, där han tillbringade de kommande fyra åren och befäste sin status som en av Europas bästa framväxande anfallare.

Den tyska landslagsmannen gjorde sedan sin första övergång till Premier League med Chelsea, där han hjälpte dem att vinna Champions League. Han noterades för 23 mål och 21 assist på 89 matcher för The Blues mellan 2020 och 2022.

Även om han var populär bland spelare och fans, lyckades Werner till stor del inte leva upp till förväntningarna på Stamford Bridge och han återvände till Leipzig på en permanent överenskommelse inför säsongen 2022/23. Under det senaste året och en halv har han gjort 18 mål på 54 klubbmatcher, men har förlorat sin plats i startelvan till den belgiska landslagsmannen Lois Openda.

Werner tar nu sikte på Tottenham för att stärka sina chanser att bli uttagen till Tysklands trupp inför sommarens EM 2024 på hemmaplan. Han kan göra sin debut på söndag när Spurs reser till United.