Barcelona står inför Real Madrid i Super Cup-finalen

Robert Lewandowski och Lamine Yamal gjorde mål i den andra halvleken och gav Barcelona en 2-0-seger över Osasuna i en tråkig semifinal i den spanska Super Cupen i Saudiarabien på torsdagen.

Barcelona ställs nu mot ärkerivalen Real Madrid i en drömmatch på söndag. Real Madrid hade tidigare under veckan besegrat stadsrivalen Atletico Madrid i en hisnande 5-3-derby. Finalen blir en repris från förra årets final, där Barcelona vann med 3-1.

Barcelona kläder barn dominerade bollinnehavet under en trist första halvlek men saknade idéer och hotade knappt sina motståndare.

Lewandowski kunde ha gjort bättre ifrån sig i ett par halvchanser som nekades av en självsäker Osasuna-målvakt, Sergio Herrera, men det var inte förrän i den 59:e minuten som Barca vaknade till liv och lyckades bryta dödläget.

Ilkay Gundogan hittade Lewandowski med en genomskärare, och anfallaren gjorde mål från nära håll.

Emellertid var Osasuna-spelarna rasande och klagade hos domaren att Barcelonas försvarare Andreas Christensen hade fällt Jose Arnaiz innan kontringen började, men en VAR-kontroll bekräftade målet.

”Vi kände att vi blev orättvist behandlade, eftersom domarkriterierna var mycket olika under hela matchen. Foul var tydligt,” sa Osasunas tränare Jagoba Arrasate till Billiga Fotbollströjor.

”Live verkade det vara ett foul, om jag ska vara ärlig, men reprisen visar att det inte fanns något…” sa Barcelonas tränare Xavi Hernandez.

”Ibland jobbar domaren till vår fördel, ibland jobbar han mot oss… Dock tror jag inte att han var avgörande för dagens resultat.”

Efter Lewandowskis mål tog Xavi in Joao Felix från bänken, och den portugisiska anfallaren gav Barcelona den impuls de verkade sakna framåt och tvingade målvakten Herrera att göra ett par fina räddningar för att hålla Osasuna vid liv.

Joao Felix skapade en snabb kontring och spelade fram till Yamal, som tryckte in bollen lågt i nätet för att säkra segern och skapa en El Clasico i finalen.

”Man spelar inte finaler, man vinner dem. Vi vill tävla mot en motståndare som jag tyckte såg mycket bra ut i den andra semifinalen,” sa Xavi.

”Dock finns det inga favoriter, det är en El Clasico. Förhoppningsvis kommer finalen att gå vår väg som förra året. Vi är regerande mästare och åtminstone kommer vi att njuta av det.”