Real Madrid 4-1 Barcelona: Spelarbetyg när Vinicius hattrick inspirerar till Supercopa de España-finalvinst

Ett hattrick från Vinicius Junior under första halvleken inspirerade Real Madrid till en framstående El Clasico-seger över Barcelona i Supercopa de España-finalen.

Den brasilianska spelaren utnyttjade Barcelonas försvarssvårigheter och gjorde tre mål, innan Rodryo Goes avslutade målskyttet i andra halvlek för Madrid.

Ronald Araujo fick också se rött under den andra halvleken i vad som var en katastrofal kväll för Barca i Saudiarabien.

Så utvecklades matchen:
Inom de första sju minuterna bröt Real Madrid tröja 2024 dödläget. Jude Bellingham överlistade det en gång så säkra Barcelona-försvaret med en härlig genomskärare in i banan för Vinicius Junior, och efter att ha drivit in i straffområdet och rundat Inaki Pena, lade brasilianaren lugnt in bollen i det tomma målet för att göra det 1-0.

Bara två minuter senare, förbluffande nog, var det 2-0. Återigen utnyttjade Los Blancos några helt chockerande försvarsmissar från Barca när Rodrygo stormade in i straffområdet helt ostörd innan han passade till Vini, som släpade in bollen över mållinjen vid bakhörnet.

Barca visade äntligen tecken på liv i den andra änden av planen efter att ha hamnat två mål bakom, med Ferran Torres som träffade ribban med ett läckert volleyskott utifrån straffområdet och Robert Lewandowski tvingade Andriy Lunin till en räddning vid närmaste stolpe efter att Madrid misslyckats med att rensa bort bollen.

Efter en ihållande period av tryck lyckades La Blaugrana reducera i den 33:e minuten genom Lewa. Den 35-årige spelaren visade perfekt teknik när han volleyade briljant in bollen i det nedre högra hörnet av målet från strax utanför straffområdet, vilket gjorde det 2-1.

Ganska snart därefter gick dock Madrid upp i andra änden och återställde sin tvåmålsledning.

Billiga Fotbollströjor’ tredje mål kom tack vare Vinicius, med den talangfulla forwarden avslutande sitt hattrick efter att ha vunnit en straff genom den bedrövligt formsvaga Ronald Araujo innan han satte bollen förbi Pena.

Efter att ha hamnat 3-1 i underläge lyckades Barcelona behålla bollen, men utan att någonsin verkligen hota Madrids försvarslinje. I ett försök att vända spelet vände sig Xavi Hernandez till sitt avbytarbänk vid den 60:e minuten för att byta in Joao Felix, Fermin Lopez och Lamine Yamal, och med tanke på att Barca släppte in ett mål igen tre minuter senare kan man säga att de inte hade den avsedda effekten.

Barcas försvar revs återigen isär av Madrids skarpa löpningar bakom, med en svepande rörelse från höger till vänster som kulminerade i att Vinicius hittade Rodrygo med en låg passning, och den senare sköt bollen i nätet.

Tydligt frustrerad över att ha blivit överkörd av Vinicius blev Ronald Araujo utvisad i den 71:a minuten efter att ha tagit en tugga ur den talangfulla brasilianens fotled.

Det var ett passande avslut på vad som var en katastrofal kväll för Barca.