Manchester United överväger en ’sommarrenovering’ och kan sälja duon om ’betydande erbjudanden dyker upp

Manchester United tröja överväger en översyn av sitt försvar i sommar och kan tillåta två långvariga spelare att lämna om betydande bud kommer in, hävdar en ny rapport.

De röda djävlarna väntar på att Sir Jim Ratcliffe-ledda INEOS 25% minoritetsinvestering i klubben formellt ska ratificeras, vilket kommer att innebära ett skifte i beslutsfattandet på Old Trafford.

En ny fotbollsavdelning kommer att inrättas på United, med uppgift att översynsbeslut inom klubbens oordnade överföringsmarknad, och viktiga tillskott kommer sannolikt att göras av INEOS sportdirektör Sir Dave Brailsford när det gäller rekrytering.

Billiga Fotbollströjor förstår att utgående spelare kommer att vara först på agendan för United – i princip att rensa Erik ten Hags trupp från spelare som tar upp plats på lönelistan – men det kommer också att göras försök att stärka truppen inför nästa säsong.

Att genomföra en översyn av klubbens försvar är en möjlighet för United, rapporterar ESPN, och diskussioner sägs ha förts om både inkommande och utgående spelare.

Maguire och Lindelof nämns som två potentiella offer om United får betydande bud, tillsammans med Jonny Evans – han går ut på kontraktet i sommar efter att ha anslutit sig som free agent förra året. Raphael Varanes framtid i Manchester är också osäker, även om har lärt sig att den tidigare världsmästaren, som intresserar klubbar i Saudiarabien, också kan erbjudas ett nytt kontrakt på reducerade villkor.

Jarrad Branthwaite, Matthijs de Ligt och Jean-Clair Todibo nämns som tre potentiella transfermål för United, där den sistnämnde för närvarande spelar för franska sidan OGC Nice – klubben som också ägs av Ratcliffe.

Galatasaray högerback Sacha Boey kan vara på klubbens radar efter att ha imponerat mot United i Champions League den här säsongen, och varje ankomst på den positionen kan signalera slutet på Aaron Wan-Bissakas karriär i United – han har tidigare kopplats ihop med Crystal Palace i en bytesaffär inklusive Michael Olise.

Billiga Fotbollströjor förstår att United också strävar efter att förbättra sina anfallsalternativ. Bolognas Joshua Zirkzee är en spelare som Red Devils gillar – liksom Arsenal – och holländaren kommer att övervakas fram till slutet av säsongen inför ett potentiellt sommarbud.

Det finns också kortsiktiga lösningar under övervägande, med veteranen Bayern Munich-anfallaren Eric Maxim Choupo-Moting bland spelarna som diskuteras som en potentiell understudy till Rasmus Hojlund.