Chelsea 3-1 Man Utd: Spelarbetyg när Lauren James hat-trick lämnar tidigare klubb som försöker komma ikapp

FRÅN STAMFORD BRIDGE – Lauren James gjorde ett fantastiskt hat-trick mot sin före detta klubb Manchester United tröja och lämnade dem tio poäng bakom Chelsea i WSL-titelracet, samtidigt som de släckte deras titelhopp för säsongen.

Tre minuter in på matchen gick James över för att ta en hörna framför en stor resande supportergrupp. Två minuter senare stod hon på målskyttelistan och gav Chelsea en bekväm tidig ledning. Lugnt löpte James förbi den röda skaran tröjor och gestikulerade med händerna, liknande ’Och vad då?’ när burop från Red Devils-fansen överröstades av jubel från den fullsatta hemmapubliken.

James skulle skratta sist. Hennes öppningsmål satte tonen för resten av eftermiddagen som helhet, med två fler mål för att lägga glans, den 22-åriga spelarens hat-trick visar att även utan den målfarlige anfallaren Sam Kerr kommer Chelseas dominans att fortsätta.

James andra mål kom från ett tajmat löp och en klinisk avslutning, framkallat av Nathalie Bjorns precisa långa passning. Sverigeinternationen är Chelseas enda vinterförvärv och bevisade på sin ligadebut varför den före detta Everton-spelaren fanns på Hayess radar för att fylla tomrummet efter Millie Bright.

Det tredje målet var James när hon var som bäst. Med frihet att vandra över Stamford Bridge-gräset slet hon över planen och avslutade kliniskt, vilket placerade henne i toppen av WSL Golden Boot-racet.

United plågades av skadebekymmer och begränsade Marc Skinners sida till endast fem utespelarbyten. Chelsea stod inför en långt mindre katastrofal statistik men var fortfarande utan nämnda Bright och Kerr, som drabbades av en korsbandskada under vinteruppehållet.

Kanske på grund av deras skadekris kunde inte United svara med liknande grymhet. En slösaktig eftermiddag såg Marc Skinners sida försumma chanser men lyckades reducera genom Hayley Ladd efter kaotiskt försvarsspel från värdarna.

Chelsea är det enda laget som United aldrig har besegrat tidigare. Lagen kommer inte att mötas igen i WSL förrän på den allra sista dagen av säsongen 2023/24 på Old Trafford där den matchen kan diktera om Hayes lämnar Chelsea segrande över England igen.

Hur matchen utvecklades Ett tidigt mål satte tonen för eftermiddagen när James omvandlade från en omgjord hörna bara fem minuter in i matchen. Med en avfjädring från försvararen Millie Turner kändes det alltför enkelt för Chelsea att ta ledningen. Hennes andra mål kom från ett expertlyckat löp efter att Kadeisha Buchanan snabbt tog hennes frispark, lämnade för Bjorn att spela den långa bollen för den 22-åriga att avsluta.

United återhämtade sig med Ladd nätande i den 43:e minuten efter några kaotiska försvarsmisstag från värdarna som lämnade Walesinternationen möjlighet att reducera.

Chelsea matchtröja med namn hade nervösa ögonblick tidigt i den andra halvleken när de nästan gav United en kvittering innan besökarna slösade bort tre chanser i snabb följd för att kvittera från Ella Toone, Lucia Garcia och målskytten Ladd.

Skinner och det besökande bänken var upprörda och krävde straff när Leah Galton drev mot mål och föll under press, men domaren Abigail Byrne var inte intresserad av deras protest.

På den andra sidan säkrade James sitt hat-trick med ytterligare ett expertavslut för att säkra spelet och ta fulla glänsande rättigheter över sin före detta sida.