Manchester United och Liverpool får hands off-varning angående Ligue 1-stjärna

LOSC Lille-presidenten Olivier Letang har insisterat på att Manchester United tröja och Liverpool-target Leny Yoro inte kommer lämna klubben under januarifönstret för övergångar.

Yoro har varit en av säsongens genombrottstjärnor 2023/24 och jämförs med Raphael Varane för sina imponerande insatser med Lille. Trots att han bara är 18 år har Yoro varit en regelbunden i hjärtat av lagets försvar under stora delar av säsongen 2023/24, där han startat 16 av klubbens 18 Ligue 1-matcher.

Försvararens genombrottsprestationer har märkbart och förväntat fått uppmärksamhet från flera av Europas toppklubbar.

Rapporter från Frankrike har kopplat Yoro till en övergång till Premier League-giganterna Manchester United eller Liverpool, medan de europeiska jättarna Bayern München och Real Madrid också sägs vara intresserade av hans tjänster – båda lagen brottas för närvarande med ett antal skadeproblem på mittbackspositionen.

På den inhemska fronten är även Paris Saint-Germain angelägna om att signera försvararen och har till och med enligt uppgifter sett sitt försök avvisas av Lille i januari.

Rapporter har antytt att Lille skulle lyssna på erbjudanden på £78 miljoner för Yoro, men Letang har avfärdat påståenden om att ett prislapp har satts.

”Yoro kommer inte lämna i januari, så det pågår inga förhandlingar”, sa Letang till Billiga Fotbollströjor. ”Jag läste någonstans att jag hade satt ett pris. [Det är också] helt falskt.”

Även om det ser ut som att Yoro kommer stanna i Lille i januari, med Varanes framtid hos Manchester United osäker och flera andra toppklubbar i behov av förstärkningar i försvaret, kan man förvänta sig att intresset för den unge spelarens tjänster förblir högt inför sommarens transferfönster.”