Chelsea 0-0 Aston Villa: Takeaways från FA-cupens dödläge


Chelsea och Aston Villa kommer att göra upp i en omspel om en plats i den femte omgången av FA-cupen efter fredagens 0-0-match på Stamford Bridge.

Blues och Villans kommer att behöva göra upp igen efter att de inte kunde separeras efter 90 minuter i västra London.

Douglas Luiz trodde att han hade gett Villa en ledning i första halvlek men hans mål ogiltigförklarades för hands av VAR och matchen skulle fortsätta att sluta mållös.

Här är Billiga Fotbollströjor viktigaste lärdomar från fredagens oavgjorda match.

Herregud, Chelsea behöver Victor Osimhen

Visst, Chelsea gjorde sex mål på tisdagen mot Middlesbrough, men det är ganska mycket lättare att slå ner på ett lag mitt i tabellen i Championship när du har spenderat så obesvärat som de har gjort.

Mauricio Pochettinos män har inte hittat nätet på 180 minuter hemma mot Villa den här säsongen, med fredagens 0-0-match föregås av en 1-0-förlust i Premier League tillbaka i september.

Chelsea skapade inte direkt en överflöd av klara målchanser, men det fanns tillräckligt med halvbra öppningar för en erfaren och hänsynslös anfallare att dra nytta av.

Historien om Chelseas säsong hade kanske varit helt annorlunda hittills om Christopher Nkunku hade förblivit frisk, men Blues kan inte förlita sig på honom ensam bara för att ge lite konsekvent angreppspotens.

Som tur är låter det som om Victor Osimhen kommer att lämna Napoli. Chelsea har slösat bort £1 miljard i BlueCo-eran hittills, de kan lika gärna fortsätta sin spendering genom att ta in en toppklasspelare som omedelbart kommer att förbättra laget både nu och i framtiden.

Ge plats åt Robert Sanchez, Djordje Petrovic är Chelseas nummer ett

Målvakt är en kärnposition som inte kan fuska i fotboll – om du är lite värdelös kommer du att bli avslöjad ganska snabbt.

Sedan Djordje Petrovic ersatte den skadade Robert Sanchez i december har han inte gjort något fel. Hans uppvisning i fredagens oavgjorda match var ännu en fin tillägg till en växande samling som tyder på att han är den bästa målvakten på Chelseas böcker.

Undertecknandet av Sanchez var alltid lite märkligt med tanke på att han hade degraderats till tredjeval hos Brighton, medan den undanskymda ankomsten av Petrovic från New England Revolution verkar vara ett sällsynt mästerdrag från chelsea tröja barn transferkommitté.

Du behöver bara titta över London på Tottenham där Guglielmo Vicario flyger för att inse att det inte alltid är de stora namnen eller de stora pengarna som lyckas. Petrovic börjar ha en liknande effekt på Stamford Bridge.

Boubacar Kamara – Premier League:s mest underskattade mittfältare?

Aston Villas resa till topplag den här säsongen har, med all rätt, fått många av deras nyckelspelare hyllade för deras påverkan.

Men alla har varit så fixerade vid likes av Douglas Luiz och John McGinn att den dominanta Boubacar Kamara knappt har nämnts.

Den franske mittfältaren var utmärkt på Stamford Bridge för andra gången den här säsongen. Villa-fans borde kanske vara lite tacksamma att han inte länkas med en flytt för han är exakt den sortens kamplystna men kreativa spelare som många av deras rivaler borde titta på.

Lagen bör ha valet av förlängd tid i inledande FA-cupmatcher

Rätt, vi säger inte ’skrota FA-cup-omspel’ som vissa kritiker, men det borde åtminstone finnas ett alternativ för lagen att gå direkt till förlängd tid, håller du med?

Omspel är bra för lägre ligalag som behöver pengarna från en cuptävling för att överleva eller bara som en trevlig bonus för deras hårda arbete, men ytterligare 90 minuter (åtminstone) av en helt Premier League-affär gagnar egentligen ingen.

FA bör införa en regel som stadgar att klubbarna kan komma överens om att gå direkt till förlängd tid och straffar i sitt första möte om de anser det lämpligt. Valet borde finnas där, det är 2024 för gråt ut högt.