Sergio Ramos avslöjar firandeplan om han gör mål mot Real Madrid på Bernabeu

Real Madrid-legenden Sergio Ramos har lovat att inte fira om han gör mål mot sin före detta klubb för Sevilla när de möts i La Liga på söndag.

Efter att redan ha mött Madrid på Sevillas hemmaarena Ramon Sanchez Pizjuan tidigare den här säsongen – en match som slutade 1-1, markerar den här matchen första gången som Ramos besöker Santiago Bernabeu som bortalagsspelare sedan hans avresa från klubben 2021 efter 16 långa år och 22 titlar.

”Jag kommer att känna mig som hemma eftersom jag har tillbringat många år där, med de viktigaste ögonblicken i min karriär och jag har underbara minnen av fansen, mina lagkamrater. Det kommer att vara ett unikt och känslosamt ögonblick,” sa Ramos till Billiga Fotbollströjor.

”Jag har mycket respekt för fansen och hela Real Madrid och om jag gör mål kommer jag inte fira, men jag har turen att kunna göra det och det målet räcker för oss att vinna, jag kommer vara glad eftersom de tre poängen kommer vara mycket bra för oss.

Real Madrid tröja 2024 är favoriten att vinna allt varje år. De går igenom en bra period, de är ledare och de har spelare av extraordinär kvalitet. Vi vet mycket väl vilket terräng vi ska beträda och vi kommer att försöka spela en bra match där.”

Förra gången 37-årige Ramos gick in på Bernabeu-planen från bortalagets omklädningsrum var det i december 2004 och han var fortfarande bara tonåring i sin första säsong som ordinarie i A-laget. Sevilla vann 1-0 den dagen, Julio Baptista – som också skulle gå vidare att spela för Madrid – gjorde det enda målet.

Ramos bytte den vita tröjan i Sevilla mot den vita tröjan i Madrid sommaren 2005 i en övergång på 27 miljoner euro. Efter att ha blivit en av de största spelarna i sin generation återvände han till sin barndomsklubb förra sommaren efter två säsonger i fransk fotboll med Paris Saint-Germain.