Chelsea avvisade förra sommaren med en chockerande förfrågan om Darwin Nunez

Chelsea gjorde en förfrågan om tillgängligheten av Liverpool-anfallaren Darwin Nunez förra sommaren, en ny rapport har hävdat.

Blues har arbetat med att förstärka sin anfallsuppställning i flera år nu och lade till både Christopher Nkunku och Nicolas Jackson i sin trupp förra sommaren, med planen att alltid försöka värva en storstjärna i anfallet 2024. Victor Osimhen från Napoli förblir den främsta måltavlan.

Dock dök det förra sommaren upp rykten i Spanien som antydde att Liverpool var beredda att sälja Nunez efter bara en säsong i en affär som skulle ha skickat honom till Atletico Madrid i utbyte mot Joao Felix, Billiga Fotbollströjor noterar att Chelsea:s sportdirektör Paul Winstanley blev medveten om dessa rykten.

Winstanley är en känd beundrare av Nunez sedan tidigare från sin tid som ansvarig för rekryteringen i Brighton & Hove Albion. Endast Covid-19-komplikationer kom i vägen för en affär för att köpa honom 2020 när Nunez fortfarande spelade i den spanska andradivisionen, och Winstanley försökte igen 12 månader senare även efter att han hade flyttat till Benfica.

Nyfiken på om en av hans favoritanfallare faktiskt var tillgänglig eller inte, sägs Winstanley ha kontaktat Liverpool för att lära sig mer om situationen, bara för att snabbt bli informerad om att Reds inte hade något intresse av att förlora Nunez och att det inte fanns någon sanning i ryktena.

Nunez har haft en imponerande säsong hittills och har noterat 13 mål och 11 assist i alla tävlingar för att lägga ännu ett vapen till Liverpools stora arsenal. Han har vanligtvis använts som en central anfallare men har också tillbringat tid på vänsterkanten.

Vad gäller Chelsea har de ännu inte sett det bästa av Nkunku efter att en knäskada höll honom borta från spel under större delen av säsongen hittills, men Jackson har haft en stabil debutsäsong i England. Den 22-årige har nio mål och tre assist hittills inför söndagens Ligacupfinal på Wembley.

Chelsea tröja 2024 planerar att försöka värva en annan storstjärna i anfallet i sommar och är bland de ledande friarna till Osimhen, vars kontrakt med Napoli innehåller en utköpsklausul värd över £100m.

Romelu Lukaku, den senaste superstjärnan som anlände till Chelsea, är en av dem som troligen kommer att säljas i sommar för att hjälpa till att finansiera ett sådant drag. Ursprungligen rekryterad för £97,5m, kommer belgaren att vara tillgänglig för endast £37m när hans lån med Roma löper ut.