Thomas Tuchel ”tänker definitivt” på att ta över i Man Utd

Avgående Bayern Munich-tränaren Thomas Tuchel skulle vara intresserad av att ta över Manchester United, enligt rapporter i Tyskland.

Den före detta Champions League-vinnaren ska lämna Bayern i slutet av säsongen, med klubben ofattbart sett ner i pipan på en säsong utan några troféer.

Bayern är vanligtvis favoriter att vinna Bundesliga – de har gjort det i 11 på varandra följande säsonger – men ligger efter ett inspirerat Bayer Leverkusen med åtta poäng och har förlorat sina senaste tre matcher i alla tävlingar – första gången de har gjort det sedan 2015. Den senare är däremot obesegrad denna säsong, med sin 32-matchade obesegrade svit bestående av 28 vinster och fyra oavgjorda.

Tuchel kan ironiskt nog efterträdas av Leverkusens chef Xabi Alonso till sommaren – spanjoren är också på tapeten för att ta över Liverpool – men han är osannolikt att stanna kvar i Tyskland för sitt nästa jobbtillfälle. Den före detta Chelsea-tränaren har tidigare talat om hur han känner sig underuppskattad i sitt hemland, med rapporter som antyder att han skulle vilja återvända till Premier League om möjligheten uppstår.

Billiga Fotbollströjor Germany’s Florian Plettenberg går så långt som att antyda att Tuchel aktivt är intresserad av att ta över Manchester United, trots att det inte finns någon indikation på att Sir Jim Ratcliffe avser att ersätta nuvarande innehavare Erik ten Hag till sommaren.

Den holländska mannen har varit under press på Old Trafford efter några svåra första månader på säsongen, men United verkar hitta sin rytm på senare tid och är tillbaka i kampen om en topp fyra-placering. Att göra det skulle säkra kvalificeringen till nästa säsongs Champions League – en tävling som de röda djävlarna kraschade ut ur i gruppspelet förra december efter att ha dragits i Bayerns grupp.

”Vi är inte riktigt en brutal organisation. Men ibland måste du fatta beslut. Och kanske inte så populära,” sa Ratcliffe i sin första offentliga intervju efter att hans 27,7 procentiga investering officiellt tillkännagavs, även om det inte finns någon antydan om att Ten Hags position är hotad.

”Vi måste besätta alla nyckelroller med människor som är bäst i klassen, tio av tio. Du behöver också skapa den här miljön som är driven och konkurrenskraftig. Det kommer att vara intensivt ibland, men det behöver också ha värme och vänlighet och vara en stödjande struktur eftersom de två sakerna gift bra. De har förmodligen inte haft den miljön under de senaste tio åren.”

Den före detta Ajax-managern har erkänt att han känner sig helt i linje med den brittiska miljardären – som kommer att övervaka en komplett omstrukturering av fotbollsverksamheten på United – men trycket är på att se till att klubben inte misslyckas med sina mål för resten av säsongen.

Tuchel, å andra sidan, sägs känna att han har obeslutsamma affärer i Premier League efter att ha blivit avskedad av Chelsea, med Manchester United tröja sagt vara ett lockande prospekt. Han har också kopplats till att ta över Liverpool och Barcelona.

Hans 20-månaders period i England avslutades för tidigt av den gåtfulla Todd Boehly, efter en sommar av fullständig förödelse på Stamford Bridge. Hundratals miljoner pund spenderades på nya värvningar, men Tuchel avskedades från sin roll i september 2022 trots att han vann Champions League, Super Cup och Club World Cup året innan.

Den före detta Borussia Dortmund och Paris Saint-Germain-tränaren ledde också Chelsea till tre inhemska cupfinaler, men kunde inte leda sitt lag till seger vid något av dessa tillfällen.