Barcelona 4-0 Getafe: Spelarbetyg när Barca seglar mot dominansseger

Barcelona levererade en av sina bästa prestationer för säsongen när de krossade Getafe med 4-0 på lördagen.

Raphinha nätade det enda målet i en dominant första halvlek från Barcelona kläder, som omfamnade ett mer direkt tillvägagångssätt för att straffa Getafes höga försvarslinje, innan Joao Felix, Frenkie de Jong och Fermin Lopez hakade på nöjet efter pausen.

Robert Lewandowski hade också ett mål bortdömt för offside i en match där Barcelona kunde ha komfortabelt haft sju eller åtta mål.

De Jong blev fast med bollen fem minuter in och var nära att straffas av Mason Greenwood, vars låga skott väl hölls ute av Marc-Andre ter Stegen.

Barcelonas målvakts långa passningar över toppen var hans lags bästa väg till mål i början, med både Felix och Raphinha som kom igenom på separata tillfällen innan de trängdes ut av Getafes försvarslinje.

20 minuter in och Raphinha utnyttjade en chans. Den här gången var det Jules Kounde vars långa boll gjorde skillnaden och brasilianaren höll huvudet kallt för att sätta bollen förbi David Soria.

Värdarna, som spelade en mer direkt fotboll än vanligt, kunde ha lagt till en andra snart efteråt när Raphinhas läckra inlägg nästan hittade Ilkay Gundogan, som var en hårsmån från att nicka in målet ostraffat.

Raphinha missade sedan ännu en bra chans när Getafes höga linje fortsatte att bjuda in till alla sorters problem, innan han översköt en passning till Felix som skulle ha gett den portugisiska spelaren ett enkelt mål med den sista sparken i halvleken. Barcelona borde ha varit två eller tre mål före.

Luis Milla träffade stolpen med ett långskott som verkade störa Ter Stegen, men Barcelona återtog snart kontrollen och dubblade sin ledning genom Felix.

På ännu en kontring var det ingen annan än Andreas Christensen som rusade fram och, till skillnad från Raphinha tidigare, var hans pass perfekt för Felix att enkelt trycka in.

Lewandowski hade bollen i nätet strax efteråt, men offsidflaggan var korrekt hissad för att förstöra hans kul, även om det tredje målet inte var långt borta.

De Jong kom rusande framåt och startade en rörelse som såg honom enkelt sätta bollen i ett öppet mål efter Raphinhas snabba fötter tog målvakten ur ekvationen.

Billiga Fotbollströjor Barcelona fortsatte att söka efter det fjärde målet som deras prestation definitivt förtjänade. Lewandowski testade Soria från nära håll när klockan tickade ner, men det fanns fortfarande tid för ett mål till när Vitor Roques skott parerades till Fermin för en rutinmässig avslutning.