Real Madrid 1-0 Sevilla: Spelarbetyg när Luka Modric säkrar avgörande seger

Luka Modric gjorde ett fantastiskt sent vinnarmål för Real Madrid mot ett kämpande Sevilla, ledda av en inspirerad Sergio Ramos, på Santiago Bernabeu på söndagskvällen.

Ramos återvände till Bernabeu för första gången sedan den förcovidiska eran på söndagen och inspirerade sitt lag att hålla La Liga-ledarna stången under stora delar av matchen.

En stund av ren klass från före detta lagkamraten Modric visade sig dock vara skillnaden mellan de två lagen. Ballon d’Or-vinnaren sköt hem det avgörande målet under de sista tio minuterna av matchen för att skicka Madrid åtta poäng före i La Liga-tabellen.

Överraskande nog var det Billiga Fotbollströjor som skapade den första klara målchansen i matchen. En underbar samarbetslek mellan Isaac Romero och Youssef En-Nesyri resulterade i att Isaac borrade bollen över målet och in på vägen för sin anfallskamrat på högerkanten av straffområdet. Med bara målvakten att besegra lyckades dock inte En-Nesyri hålla sitt efterföljande första skott på mål – han sköt bollen högt och långt över målet.

En-Nesyri och Sevilla trodde att de skulle få ångra det misslyckandet två minuter senare när en stund av briljans från Vinicius Junior teed upp Lucas Vazquez. Den dynamiska brasilianen chippade bollen genom hjärtat av Sevillas försvar och direkt in på vägen för Vazquez som, efter att ha kontrollerat väl, volleyade bollen i bottenhörnet av nätet. Efter en lång VAR-granskning dömdes målet dock slutligen bort på grund av en foul på En-Nesyri i uppspelet.

Madrid dominerade därefter, men lyckades inte skapa några verkliga klara målchanser. Federico Valverdes böjda försök från långt håll var det enda skottet på mål från Los Blancos som tvingade Orjan Nyland till en räddning under den första halvleken.

Valverde skulle komma ännu närmare att göra mål i början av den andra halvleken, när han tog emot en låg korsning från Brahim Diaz och skarvade bollen mot stolpen.

Trots Los Blancos dominans utgjorde Sevilla fortfarande ett hot i kontringar. Isaac var återigen i centrum för ett briljant anfall från gästerna, denna gång tvingade han Andriy Lunin till en fantastisk reflexräddning med sin volley från åtta meter efter att ha blivit hittad med en travellaboll från Lucas Ocampos.

Nästan omedelbart efter den chansen skapade Madrid en snabb flod av sina egna. Först sprang Rodrygo igenom Sevillas försvar och böjde en underbar chans precis bredvid den övre högra hörnet, och sedan tvingade hans brasilianska lagkamrat Vinicius Nyland till en stor räddning med sitt böjda skott från högerkanten av straffområdet.

Real Madrid Fotbollströjor fick äntligen sitt mål i den 80:e minuten genom avbytaren Luka Modric. Den legendariska mittfältaren visade sin klass när han introducerades, kontrollerade vackert för att driva förbi Boubakary Soumare på kanten av straffområdet innan han sköt in bollen i det nedre högra hörnet av nätet.