Manchester United ’ögon Premier League mittfältare’ som Casemiro ersättning

Manchester United är redo att försöka sig på att värva Wolverhampton Wanderers mittfältare Joao Gomes om de gör sig av med Casemiro i sommar, en rapport har påstått.

Den erfarna brasilianaren har haft det svårt på Old Trafford sedan han anslöt sig i en affär på £70 miljoner från Real Madrid år 2022 och förväntas, med två år kvar på sitt dyra kontrakt, bli tillgänglig för övergångar i sommar.

Casemiro har intresse från Saudi Pro League och Billiga Fotbollströjor förstår att han kan säljas för rätt pris när United försöker bygga upp en överföringsbudget på cirka £170 miljoner.

Enligt Sport kommer United att röra sig för en ny mittfältare om Casemiro lämnar och de röda djävlarna har siktet inställt på landsmannen Gomes.

Gomes, 23, anslöt sig till Wolves från Flamengo i januari 2023 och har snabbt etablerat sig som en nyckelspelare för Gary O’Neils lag. Hans imponerande insatser tjänade honom en första landslagsmöjlighet för Brasilien mot England under helgen.

United sägs vara redo att lägga ett bud på cirka £35 miljoner för Gomes, vars kontrakt med Wolves löper till 2028 och också inkluderar en option för ytterligare 12 månader.

Uppkomsten av Kobbie Mainoo på Uniteds mittfält har hjälpt till att öppna dörren för en avresa för Casemiro, som har haft svårt både med form och skador den här säsongen.

”Det är inte lätt, det är mycket press,” sade Casemiro nyligen om Mainoo. ”Men jag tror att United kommer ha en toppspelare de kommande åren, lätt. Han är en toppspelare. Han är exceptionell. Han är ödmjuk, hårt arbetande spelare. Han vet hur man lyssnar. Han är en stor spelare.

”Sedan jag spelar bredvid honom vet jag att Manchester United kläder kommer ha en av de bästa mittfältarna i Premier League de kommande åren, lätt.

”Jag tror att vi måste erkänna hans värde. Han är en fantastisk kille. Jag är mycket glad att han är på vår sida. Så länge han håller huvudet på rätt plats, precis som han gör nu, tror jag att vi kommer ha en fantastisk spelare här på United i många, många år.”